Skrátil daň a poistné o 620 000€. V bývalom objekte firmy páchateľ znehodnotil veľké množstvo alkoholu. Krádež peňazí z rodinného domu.

15.04.2011 Celý región

Skrátenie dane a poistného:
Bardejovský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 23 ročnému Bardejovčanovi za zločin skrátenia dane a poistného. Vyšetrovaním bolo zistené, že konateľ jednej z bardejovských spoločnosti, v období od 1.1.2010 do 31.3.2010 v úmysle skrátiť daň si doposiaľ nezisteným spôsobom na nezistenom mieste zabezpečil fiktívne faktúry. Svojím konaním spôsobil Slovenskej republike škodu v celkovej výške takmer 620.000,-EUR. Dňa 13.4.2011 o 09:35 hod. bol 23 ročný Bardejovčan príslušníkmi PPÚ KRPZ Prešov, zadržaný a umiestnený do cely predbežného zadržania. Vyšetrovateľ podal návrh na vzatie obvineného do väzby.
 
V bývalom objekte firmy páchateľ znehodnotil veľké množstvo alkoholu:
Na policajnú linku včera dopoludnia oznámil 36 ročný muž z Púchova, že v objekte bývalej firmy v Snine došlo ku krádeži materiálu a vytečeniu uskladneného liehu z nádrží. Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 18.1.2011 do 14.4.2011 poškodil oplotenie areálu firmy na Ulici Perečínskej, v Snine a vnikol do vnútra objektu. Následne ukradol elektromotor výťahu, elektroinštalačný materiál rôzneho druhu, kovové súčasti rozvodov a iný kovový materiál nezisteného množstva. Taktiež v areály poškodil aj oplotenie skladu liehu, vošiel dnu, kde odstránil vypúšťací ventil na jednej z troch nádrži, v ktorých bol uskladnený absolútny alkohol o objeme najmenej 35.670 litrov. Následkom čoho, došlo k jeho úniku do zachytávacej nádrže a k jeho znehodnoteniu. Pre majiteľa objektu firmy vznikla škoda krádežou vo výške najmenej 1.000,-EUR a znehodnotením alkoholu bola spôsobená škoda vo výške najmenej 300.000,-EUR. Humenský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže a zločinu poškodzovania cudzej veci.

Krádež peňazí z rodinného domu:
Na policajnú linku včera oznámil 80 ročný pán bytom Fulianka, okres Prešov krádež peňazí. Neznámy páchateľ v čase okolo 12.30 hod. nezisteným predmetom bez poškodenia otvoril uzamknuté vchodové dvere vedúce do obytnej časti rodinného domu. Následne prešiel do izby, v ktorej bola drevená uzamknutá skriňa, ktorú otvoril a z peňaženky uloženej v skrini ukradol finančnú hotovosť vo výške 1000,-Eur. Zároveň z tej istej miestnosti z dreveného stolíka ukradol finančnú hotovosť vo výške 50,-Eur. Majiteľovi domu spôsobil škodu krádežou vo výške 1050,- Eur. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin krádeže.
 

Vyberte región